EnglishΠροφίλΝέαΕπικοινωνίαPhoto
Spacer
Spacer
Spacer
Spacer
Spacer
Spacer
Spacer

Συνεργαζόμενες Εταιρείες

Το website είναι συμβατό με WCAG 2.0 (Level AA)

DPF / DENOX
DPF / DENOX

Τι είναι το DPF και πώς λειτουργεί;

Το φίλτρο μικροσωματιδίων πετρελαίου συγκρατεί τα μικροσωματίδια, τα οποία προέρχονται από τη διαδικασία της καύσης, καθώς αυτά προσπαθούν να περάσουν μέσα από το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων και να βγούνε στην ατμόσφαιρα.

Ενώ δουλεύει ο πετρελαιοκινητήρας σε ένα όχημα (επιβατικό, φορτηγό) με υπερτροφοδότη (τουρμπίνα), οι αισθητήρες του DPF μετρούν τη ποσότητα των μικροσωματιδίων, τα οποία συγκεντρώνονται στο φίλτρο και στέλνουν αυτά τα στοιχεία στην Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου (ECM), δηλαδή τον υπολογιστή που ελέγχει τη λειτουργία του κινητήρα και τη μετέπειτα επεξεργασία των υπολειμμάτων της καύσης (καυσαέρια).

Κατόπιν τούτου η Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου δίνει περιοδικά εντολή, για την έναρξη και την ολοκλήρωση μιας διαδικασία αυτοκαθαρισμού, η οποία αποκαλείται αναγέννηση ή αναζωογόνηση του φίλτρου, αυξάνει τη θερμοκρασία στο DPF και οξειδώνει τα μικροσωματίδια που έχουν κατακρατηθεί μέσα σε αυτό. Αυτή η διαδικασία είναι παρόμοια με τη λειτουργία ενός αυτοκαθαριζόμενου φούρνου, απελευθερώνοντας μόνο τα αβλαβή αέρια στην ατμόσφαιρα.

Η αναγέννηση είναι ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμη στον οδηγό. Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, καμία δράση δεν απαιτείται για να αρχίσει τη διαδικασία, και δεν υπάρχει κανένας αντίκτυπος στην ισχύ του κινητήρα, της επιτάχυνσης ή της απόκρισης του κινητήρα.

DPF / DENOX

Τι πρέπει να κάνω για να καθαρίσω το DPF;

Υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας, δεν πρέπει να κάνετε τίποτα. Εντούτοις, εάν οδηγείτε πολύ χρόνο μέσα στη πόλη με πολύ χαμηλές ταχύτητες ή υπάρχει εκτεταμένη λειτουργία σε ρελαντί, ο κινητήρας σας μπορεί να μη δουλεύει αρκετά σκληρά, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του αυτοκαθαρισμού (μιλάμε για ώρες λειτουργίας σε ρελαντί, όχι μόνο μερικά λεπτά). Εάν, συμβεί αυτό, το απόθεμα των μικροσωματιδίων θα συσσωρευτεί μέσα στο φίλτρο. Εάν φθάσει σε ένα επίπεδο 80%, θα δείτε μια προειδοποιητική ενημέρωση στην οθόνη του κέντρου πληροφόρησης της κονσόλας του οχήματος σας. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο, αλλά σας λέει ότι στη μηχανή πρέπει να δοθεί λίγο περισσότερη "άσκηση" που θα διορθώσει την κατάσταση.

Για να αρχίσει η διαδικασία αυτοκαθαρισμού, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι κινηθεί το όχημα σας, με μέση ταχύτητα περίπου 65 kmph. Χαρακτηριστικά, περίπου 45 λεπτά είναι ο χρόνος που απαιτείται σε ένα σύστημα, για να καθαριστεί, ενώ ένα μήνυμα στην κονσόλα πληροφοριών θα σας ενημερώσει πότε ολοκληρώθηκε ο αυτοκαθαρισμός.

Τι πρέπει να κάνω για να καθαρίσω το DPF

Πρέπει να λάβω μέτρα αμέσως;

Για να προχωρήσει από 80% σε πλήρη γέμισμα (βούλωμα) το DPF, διαρκεί αρκετές ημέρες, και δεν έχει επιπτώσεις στην απόδοση της μηχανής ή του DPF, έτσι μια διαδικασία αυτοκαθαρισμού, δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνει αμέσως.

Εντούτοις, εάν το DPF υπερβεί το 99% της ικανότητας του προτού να πραγματοποιηθεί μια αναγέννηση, θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο φίλτρο. Πάλι, μια προειδοποίηση στο κέντρο πληροφόρησης του οχήματος σας θα εμφανιστεί, καθώς φθάνετε σε αυτό το ανώτατο όριο. Ταυτόχρονα, η ισχύς και η ροπή θα μειωθούν, έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγήσετε το όχημά σας σε έναν εξουσιοδοτημένο έμπορο, για συντήρηση χωρίς να προκληθεί μια ανεπανόρθωτη ζημιά στο φίλτρο. Εντούτοις, εάν επιλέξετε να αγνοήσετε αυτά τα σήματα προειδοποίησης και να συνεχίσετε να οδηγείτε, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το φίλτρο θα καταστραφεί και θα πρέπει να αντικατασταθεί προκειμένου να αποκατασταθούν η πλήρης ισχύ και η ροπή στο όχημα σας.

Μια διαδικασία του αύριο ξεκινάει σήμερα.

Οδηγώντας ένα πετρελαιοκίνητο όχημα με υπερτροφοδότη (τουρμπίνα) και φίλτρο σωματιδίων σήμερα, κάνετε κάτι σωστό για το περιβάλλον με τη μείωση των εκπομπών. Φροντίστε τον κινητήρα σας και τη σωστή λειτουργία του φίλτρου, γιατί αυτό θα φροντίσει την υγεία σας για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας.
 

ArrowΑρχή της Σελίδας